Borturizmus

Borkóstolók, Nyitott Pince Napok, rendezvények​

Nagyjából 10 éve foglalkozunk rendszeresebben kóstoltatással, vendéglátással. Pincénk, méretéből adódóan, akár 50 fő fogadására is alkalmas, így télen-nyáron tudjuk fogadni látogatóinkat. 
A présház előtti nagy kertben amíg a szülők bort kóstolnak a gyerekek szabadon játszhatnak, jó időben a szőlőlugas alatt lehet beszélgetni, falatozni, élvezni borainkat és a hely szépségét, nyugalmát.

Borkóstolás

3 féle bor 2.500,-Ft/fő

6 féle bor + borpárlat  3.500,-Ft/fő

Borkorcsolyák: Nápolyi pizza, Focaccia, 2 fős tapastál, paraszttál

Borainkból természetesen vásárolni is lehet a helyszínen.

Rendezvényeink kivételével, csak bejelentkezést követően tudjuk fogadni vendégeinket. Egyedi ajánlatokért és információért keressen minket!

Események

Alapító tagjai vagyunk a Neszmélyi Borút Egyesületnek illetve a Baji Boros Pincék összefogásnak is. Utóbbival évek óta szervezzünk az évente ötször megrendezendő Nyitott Pince Napok eseményünket melynek célja, hogy bejelentkezés nélkül lehessen a baji pincéket bejárni és megismerni.

Ezeken felül karácsonykor a Tatai Adventi Vásáron lehet velünk, borainkkal és forralt borunkkal talákozni, míg tavasszal az Egyesület Tavaszi Kvaterka nevű népszerű rendezvényén vagyunk jelen. Kvaterka egy különleges esemény a Neszmélyi Borút életében hiszen az egyedi Tatai Pezsgőgyárban egy darab belépő megvásárlásával az összes előzetesen zsűri által szelektált neszmélyi bort meg lehet kóstolni. Remek alkalom ez nem csak nekünk borászoknak, de minden bor szakértő és -szeretőnek, hogy jobban megismerjék a helyi pincészeteket és a mögöttük álló embereket.

“Hisszük, hogy jó úton járunk és reméljük, hogy ebben látogatóinknál is visszaigazolást nyerünk. Reméljük alkalmuk lesz megtapasztalni a hely nyugalmát, érezni a természet közelségét, élvezni a kis pincékre jellemző családias hangulatot.”

Ezt írták rólunk mások...

5/5
"Egy nagyobb baráti társasággal érkeztünk és mindent megtaláltunk, ami csak szükséges egy pihentető borhétvégéhez 😍 Csak ajánlani tudom!"
5/5
“Csak jókat tudok mondani. Kiváló borok, lelkes borász, kedves, családias vendéglátás. Lehetőségünk nyílt reduktív, illatos, fehér újborokat kostolni, pincelátogatással egybekötve. Ha erre jár az ember, akkor ide mindenképp érdemes ellátogatni. Még biztos visszatérünk. Köszönjük az élményt.”
5/5
“Barátságos fogadtatás, családias hangulat, nagyon finom borok. Kellemes kikapcsolódás volt egy kisebb túra után 🙂 Még dugót is lehetőségünk volt nyomni.”
5/5
“Pincelátogatásra, borkóstolásra mentünk. A házigazda és felesége fogadott bennünket. Tájékoztatást kaptunk a baji szőlő termesztés hagyományáról és a családi Wéber pincészet múltjáról. Ötféle fehér karakteres, száraz bort kóstolunk és kedvünkre sütögethettünk. Jól éreztük magunkat! Nagyon kedves barátságos család, csak ajánlani tudom!”

Wéber Családi Pince

Családias pincénk a Neszmélyi borvidék egyik különleges adottságú településén, Tata mellett Bajon található. Minden vendégünket szívesen várjuk nálunk!